На Харківщині у Козачій Лопані під час окупації війська РФ створили псевдоправоохоронний орган і у його підвальному приміщенні облаштували катівню, де піддавали тортурам цивільних – повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

У прокуратурі заявляють, що під час огляду вилучено документи, що підтверджують функціонування псевдовідділу поліції та апарат, яким окупанти катували мирних жителів струмом.

Крім того, встановлені особи, які працювали на представників країни-агресора у Козачій Лопані, вживаються заходи щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності, додають у відомстві.

Це вже не перше повідомлення про виявлення катівень окупантів на звільнених територіях Харківщини, зокрема у Балаклії. За даними поліції, правоохоронці виявили 10 місць, де російські війська катували людей.

Читайте також: Окупанти готувалися лишатися на Харківщині надовго – голова Дергачівської громади

15 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що майже вся Харківська область деокупована. Згодом в Офісі президента уточнили, що Збройні сили України звільнили від російських військ 421 населений пункт.

коментуйте: