Ernst&Young ПриватБанк

Відповідно до річної аудиторської звітності “ПриватБанку” стало відомо, що збитки ПриватБанку від пов’язаних з екс-акціонерами кредитів (фірми Коломойського і Боголюбова) досягли 212 мільярдів гривень.

Загальна сума кредитного портфеля “ПриватБанку” на кінець 2018 року склав 212 мільярдів 800 мільйонів гривень. На кінець 2017 року – 185 мільярдів 580 мільйонів гривень.

Крім цього, в фінзвітності сказано, що кредитний портфель “Приватбанку” займає 73% від загального клієнтського кредитного портфеля банку, а також складає близько 87% від знецінених кредитів.

Всесвітньо відома аудиторська компанія Ernst&Young зазначила, що на кінець 2017 року банк визнавав заставне майно в сумі 5 мільярдів 610 мільйонів гривень в складі майна, що перейшло банку у власність як заставодержателя. Пізніше в 2018 році “ПриватБанк” скасував таке рішення і визнав кредит клієнту, що в результаті вплинуло на збільшення розміру кредитного портфеля.

Крім цього, в аудиторської компанії Ernst&Young констатували, що не могли отримати інформацію про реальну вартість зазначеного заставного майна в період 2016-2017 років, а також на момент знецінення даного кредиту.

Нагадаємо, Валерія Гонтарєва заявила, що рішення судів на користь Коломойського по “ПриватБанку” – фіаско судової системи України.

Пане Зеленський, посадіть свого друга і поверніть народу України вкрадені ним кошти!

коментуйте: