Посольство Росії в Ісландії висловлює обурення через військову допомогу Україні з боку Рейк’явіка і погрожує – військові вантажі в Україні будуть розцінювати як «законні цілі».

«З жалем доводиться констатувати, що свій «внесок» у забезпечення постачання озброєнь в Україну…вносить і Ісландія… з кінця лютого організувала 13 авіарейсів для транспортування військового обладнання з Албанії, Словенії, Італії, Хорватії та Португалії. Сподіваємося, що ісландська влада усвідомлює рівень відповідальності за негативні наслідки подібних дій. Звертаємо також увагу на те, що Росія залишає за собою право розцінювати вантажі з іноземною зброєю на території України як законні військові цілі», – йдеться у повідомленні російського посольства, яке опубліковане в Facebook.

При цьому Росія наголошує, що «накачування озброєннями» Києва не призведе до бажаних для Заходу результатів, а поставлені керівництвом Росії завдання «з демілітаризації та денацифікації України однозначно будуть досягнуті».

Президент Володимир Зеленський 20 квітня заявив, що закордонні партнери «стали краще розуміти» потреби України у відбитті агресії Росії.

коментуйте: