Верховна Рада України в четвер планує розглянути законопроект про Конституційний суд, питання децентралізації і кошторис парламенту, заявляє голова Верховної Ради Андрій Парубій.

“Ми плануємо в четвер розглянути законопроект про Конституційний суд і питання децентралізації”, – сказав Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок у Києві.

Спікер також зазначив, що парламент повинен розглянути і ухвалити кошторис Верховної Ради на 2017 рік.

“Я просив би, щоб це питання, яке є у всіх фракціях і комітетах, на цьому тижні розглянули і обов’язково вийшли щодо нього на рішення, щодо кошторису Верховної Ради”, – сказав Парубій.

Раніше повідомлялося, що народні депутати – члени Ради з питань судової реформи – внесли на розгляд Верховної Ради проект закону № 5336-1 “Про Конституційний суд України”.

Законопроект імплементує зміни до Конституції в частині правосуддя, які набрали чинності з 30 вересня 2016 року, про порядок організації і діяльності КСУ, статус суддів Конституційного Суду, встановлює норми щодо підстав та порядку звернення до Суду, процедури розгляду ним справ та виконання рішень суду.

коментуйте: