Під час свят українці залишають в магазинах третину заробітку. При цьому мережі наживаються на покупцях. Ось кілька прикладів, як найчастіше обманюють покупців.

Перед святами люди масово беруть алкоголь. Замість 3 пляшок касир пробиває 5. Дві залишають собі. Найчастіше пробивають зайвий алкоголь, шоколад, стіки з кавою.

Касир вводить штрих-код вручну, але помиляється в 1 або декількох цифрах. І замість дешевого плавленого сирка в чеку висвічується дорога червона ікра або цукерки.

По чеках, які залишилися на касі, можна повернути товар або частину товару. Наприклад, шампанське, яке пробили зайвим. За це отримують гроші. Але працюють в змові касир, охоронець і начальник зміни.

Юристи радять покупцям йти в супермаркет зі списком і сумою вартості товару.

“Перевіряйте товар на касі. Не соромтеся, якщо вас підганяють інші покупці, – каже юрист Віктор Осадчий. – Якщо знайшли зайвий товар в чеку, коли вийшли з супермаркету, повертайтеся назад і сміливо прямуйте до адміністратора. Над кожною касою є відеокамера. Нехай піднімають записи. Там чітко видно, що ви і в якій кількості купували. Зазвичай супермаркети повертають гроші. Продавця за махінації можуть оштрафувати і навіть звільнити з роботи. Якщо в супермаркеті обманюють постійно, напишіть заяву на касира та адміністратора в поліцію “.

коментуйте: