Найбагатші люди планети за версією Bloomberg з початку року розбагатіли на $237 млрд (5,7%), їхні сумарні статки сягнули $4,4 трлн. Про це свідчать дані Bloomberg Billionaires Index.

Видання зазначає, що вони виграли переважно за рахунок зміни політичного ландшафту, викликаної перемогою політиків-популістів у США і Європі, причому протягом року розмір їхніх статків неодноразово змінювався.

“В цілому, більшість клієнтів виграла від волатильності. 2016-й у підсумку став захоплюючим роком для ризикових активів. Це досить примітно, враховуючи, яким був початок року”, — повідомив директор з інвестицій відділу по обслуговуванню найзаможніших клієнтів Саймон Смайлс.

Перше місце за темпами зростання багатства зайняв Уоррен Баффет, чий капітал збільшився за рік на 19%, до $71,4 млрд. Це відбулося завдяки підвищенню вартості Berkshire Hathaway Inc. після перемоги Трампа на президентських виборах.

“2016 рік більше визначався новинами, ніж фундаментальними факторами”, — таку думку висловив Майкл Коул, президент Ascent Private Capital Management (управляє активами в розмірі $10 млрд). На його думку, ринками в даний час керує віра в те, що Трамп послабить регулювання ряду економічних сфер в США.

В індивідуальному заліку перше місце посів глава корпорації Microsoft Білл Гейтс — $91,5 млрд.

Раніше повідомлялося, що після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США 500 найбільших багатіїв світу втратили близько $41 мільярд.

коментуйте: