Корупціонер ромко заставний продає дім за 46 мільйонів у селі Гатне під Києвом на перетині вулиць Прикордонна і Козацька і знову рветься до владного корита.
 

 
У Раді він в основному відмовчувався, тільки іноді потрапляючи в об’єктиви телекамер. То селюк заставний проголосує за колегу по парламенту, то у 2016 році його помітили за переглядом пікантних фотографій. Замість того, щоб вивчати законопроекти Заставний переглядав знімки біатлоністки і дружини колеги свободівця Олени Підгрушної.

Про те, який він був мер міста, говорить той факт, що на повторних виборах заставний програв, набравши всього п’ятнадцять відсотків голосів.

Журналісти підозрювали народного депутата в корупційних схемах. Так, у Тернополі Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провів тендер на будівництво нової автоматизованої диспетчерської для бригад швидкої допомоги. У ньому перемогла компанія ТОВ “Протекшн-груп”, яка зобов’язалась надати свої послуги за сім мільйонів гривень.

Одним із засновників фірми є батько корупціонера, сільський житель далекий від бізнесу Йосип Заставний. Крім того у ній сам ромко до 2014 року був головою наглядової ради. Ще одним важливим гравцем в команді “Протекшн-Груп” був степан барна, голова області і корупціонер.

У підсумку, в диспетчерську для бригад швидкої допомоги були закуплені пристрої з гучною назвою “мобільні термінали”. На ділі ж вони виявились звичайними мобільними телефонами.

“Протекшн Груп” взяла на себе зобов’язання надавати цілодобову технічну програму підтримки диспетчерської. Цими “компетентними” фахівцями виявилися акушерка і вчителька української мови.

У 2010 році автомобіль тоді кандидата в мери Тернополя потрапив в дорожньо-транспортну пригоду. Самого Заставного у машині не виявилось. Але аварію він вирішив використати на свою користь.

Заставний заявив, що дане ДТП є не простим, а заздалегідь спланованим замахом на його життя. Пізніше в ДАІ повідомили, що це звичайна аварія, яка не мала ніяких ознак замаху.

Через чотири роки вже сам Заставний виявився винуватцем ДТП. У Тернополі він збив на своїй машині жінку. Після цього екс-мер посадив потерпілу в свій автомобіль і зник з місця події.

У ДАІ розповіли, що повідомлення про наїзд було, але воно не підтвердилося. Однак знайти жінку правоохоронцям так і не вдалося. Вони об’їздили всі лікарні в Тернополі, але в жодну з них заставний не привозив збиту ним жінку.

Ромко Заставний був одним з п’ятдесяти дев’яти депутатів, які зажадали скасування кримінального покарання за незаконне збагачення.

Попри те, що дана вимога була висунута Європейським Союзом, як одна з умов надання Україні безвізового режиму, продажний конституційний суд затвердив цю скаргу парламентарів.

коментуйте: