Адвокати екс-президента Віктора Януковича просять через суд заслухати свідчення їхнього підзахисного.

Про це йдеться у повідомленні адвокатської компанії, що забезпечує захист Януковичу. Захист вимагає визнання протиправним “позбавлення Печерським судом Віктора Януковича права на правосуддя та права надати суду покази”.

“Ми подали позов 28 грудня 2016 року і сподіваємося, що рішенням Окружного адмінсуду Києва суд буде зобов’язаний виконати вимоги статей 55 та 129 Конституції України, ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права людини та допитати Віктора Януковича особисто”, – зазначив адвокат Віталій Сердюк.

За словами адвоката, “системні відмови” Печерського суду відібрати у Януковича пояснення за всіма висунутими йому підозрами і, зокрема, нещодавно з приводу державноі зради – “це грубе порушення особистого права людини на захист, що гарантоване низкою нормативно-правових актів та загроза винесення необґрунтованого вироку”.

“Будь-якому громадянину нашої держави Конституцією, КПК, Міжнародним пактом про громадянські і політичні права, Конвенцією про захист прав людини гарантоване право бути допитаним у справі, у якій висуваються обвинувачення”, – зазначив він.

“Печерським райсудом вже неодноразово ці гарантії порушувалися та моєму Клієнту безпідставно відмовлялося у наданні у судових процесах показань, без яких неможливо об’єктивно встановити істину”, – наголосив адвокат.

коментуйте: